4.CARD GLIKOXINO KOTOPOULO

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ


  500γρ. κοτόπουλο

  2 αυγά

  4 κ.σ. κόρν φλάουρ

  1\2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  1 καρότο σε ροδέλες

  2 πιπεριές κόκκινες σε κομμάτια

  1 πιπεριά ''κέρατο'' σε κομμάτια

  2 φλιτζάνια ανανά χοντροκομμένο(αν είναι κονσέρβα καλά ξεπλυμένο)

  1 κρεμμύδι σε φέτες


Σάλτσα:

  3 κ.σ. μηλόξυδο

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κ.σ. κόρν φλάουρ

1\2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 Για τη σάλτσα, χτυπάμε σε ένα μέτριο μπόλ με ένα πιρούνι τα υλικά της, διαλύοντας το κόρν φλάουρ σε 2 κ.σ. νερό.

Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.Για το κοτόπουλο, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπόλ.

Σε ένα άλλο μπόλ βάζουμε το κόρν φλάουρ.Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους των 3εκ.

Τους περνάμε πρώτα από το αυγό και μετά από το κόρν φλάουρ. Τους τινάζουμε ελαφρώς.

Σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο και αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε 3-4 δόσεις, ώσπου να ροδίσουν όλα ομοιόμορφα.

Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Πετάμε το λάδι από το τηγάνι και το σκουπίζουμε.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά.Μόλις μαλακώσουν αρκετά, ρίχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.Ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά.ΕΤΟΙΜΑ! Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

 

Ένα μυστικό ακόμα!

Μπορούμε αντί για κοτόπουλο να βάλουμε χοιρινό (ψαρονέφρι).

 

 Καλή όρεξη!



 

 

 

 

  
Προσφορές!
Θέλω να λαμβάνω τις προσφορές στο email μου!
Please wait
 
Μιχαήλ Πετρίδη / Καμείρου 79
Τ.Κ.: 85100, Ρόδος
Τηλ.
: 22410 60730
Fax:
22410 60731
E-mail:
webmail@spanos.gr

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 15 επισκέπτες και κανένα μέλος