3 CARD BANOFFEE

 

Ένα γλυκό που δεν χρειάζεται να πεις πολλά για να το περιγράψεις αρκεί απλά να το γευτείς για να ενταχθεί στις αγαπημένες σου συνήθειες!

 

ΥΛΙΚΑ

  1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

  1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

  μπανάνες

  250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (ΧΩΡΙΣ καθόλου ζάχαρη)

  λίγο γάλα φρέσκο

  κονιάκ

  κουβερτούρα τριμμένη


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

 Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες. Σε αρκετά μικρό στρογγυλό ταψάκι στρώνουμε

2 πάτους με μπισκότα πτι μπερ βουτηγμένα σε γάλα με κονιάκ. Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα μέσα στο γάλα να μουλιάσουν.

Απλώς τα βουτάμε, μαλακώνουν ελαφρά και τα βγάζουμε.

Τοποθετούμε τη μία στρώση με τα μπισκότα πάνω στην άλλη.

Στη συνέχεια απλώνουμε την καραμέλα μας (το βρασμένο καραμελωμένο πλέον ζαχαρούχο γάλα).

Από πάνω απλώνουμε μία στρώση πολύ λεπτές φετούλες μπανάνας.

Συνεχίζουμε με μία στρώση σαντιγί και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα.  

                                                                                                            

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ

Βάζουμε τα κουτιά μέσα σε κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν (τα κουτιά).

Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία τα κουτιά με το ζαχαρούχο . Πρέπει να είναι αεροστεγώς κλειστά,

 Τα κουτιά τα βράζουμε 3 ώρες

Kατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα.

Πρέπει οπωσδήποτε τα κουτιά να καλύπτονται με νερό σε όλη τη διάρκεια του βρασμού.

Όταν περάσουν οι 2 ώρες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με λαβίδα βγάζουμε τα κουτιά

και τα αφήνουμε στο νεροχύτη για αρκετές ώρες να κρυώσουν.



 

  
Προσφορές!
Θέλω να λαμβάνω τις προσφορές στο email μου!
Please wait
 
Μιχαήλ Πετρίδη / Καμείρου 79
Τ.Κ.: 85100, Ρόδος
Τηλ.
: 22410 60730
Fax:
22410 60731
E-mail:
webmail@spanos.gr

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 24 επισκέπτες και κανένα μέλος