spanos

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Κρίμα που συμπατριώτες μας βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό,αντί να βάλουν πλάτη. Οι πολυεθνικές διέλυσαν την τοπική αγορά!

Η μείωση των μισθών των εργαζομένων μπορεί προσωρινά να ανακουφίζει ορισμένες επιχειρήσεις, αλλά στην πραγματικότητα ενισχύει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και οδηγεί στη μείωση της κατανάλωσης,

που σε τελική ανάλυση λειτουργεί βλαπτικά για το σύνολο της αγοράς, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας Γιάννης Σπανός, του γνωστού ομώνυμου Ομίλου σούπερ μάρκετ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η Ροδιακή».

Ο κ. Γιάννης Σπανός, λαμπρό παράδειγμα σε καιρούς βαθιάς κρίσης, ξεκαθαρίζει ότι «εμείς στις επιχειρήσεις μας δεν θα μειώσουμε τους μισθούς του προσωπικού μας»! Και τονίζει: μαζί μπήκαμε στην κρίση και μαζί θα βγούμε. Άλλωστε, οι εργαζόμενοι είναι η μεγάλη οικογένειά μας και κάποιοι κανόνες ηθικής πρέπει να τηρούνται, τουλάχιστον από επιχειρήσεις που μπορούν να αντέξουν τα βάρη και τις συνέπειες της κρίσης. Και συνεχίζει:

«Για μας δεν είναι ηθικό ούτε δίκαιο να ξυπνήσουμε ένα πρωί, να καλέσουμε τους εργαζόμενους μας και με κυνισμό να τους ανακοινώσουμε στο όνομα της κρίσης, ότι τους κόβουμε τους μισθούς 20% ή 30% ή 40% όπως ενδεχομένως μπορεί να συμβαίνει εδώ ή αλλού.

Οι εργαζόμενοί μας είναι η «μεγάλη οικογένειά μας». Ζούμε κάθε μέρα μαζί.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Πώς μπορείς λοιπόν να καλέσεις μια μάνα τριών παιδιών, που ο άντρας της είναι άνεργος, και παγερά να της πεις «από σήμερα θα παίρνεις λιγότερα χρήματα στο σπίτι σου». Όχι δεν το κάνουμε αυτό. Είναι, άλλωστε, έξω και από το πνεύμα της κλαδικής σύμβασης εργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της ΕΣΕΕ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γιάννης Σπανός επισημαίνει ότι έρχονται ακόμη πιο δύσκολες μέρες για το καλάθι της νοικοκυράς και γενικά για την κοινωνία, εξ αιτίας των νέων μέτρων. Έρχονται δύσκολες εποχές και για τις επιχειρήσεις, γι’ αυτό άλλωστε και αποστείλαμε ένα πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης με νέες επενδύσεις, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

Είναι γνωστή η χωρίς όρια αγάπη του Γιάννη Σπανού (όπως και του αδελφού του, Γιώργου) για τη Ρόδο και όλη τη Δωδ/σο. Και στη συνέντευξή του εκφράζει πόνο γιατί πολλοί συμπατριώτες μας βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, αντί να αγωνισθούν εδώ και να βάλουν πλάτη για να προχωρήσει το κάρο μέσα στις λάσπες.

Αναφέρεται, επί πλέον και στα πολυκαταστήματα των πολυεθνικών εταιριών και επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Σε ότι αφορά την εισβολή των πολυεθνικών εμπορικών αλυσίδων έπρεπε προ πολλού να υπάρξουν σοβαρές και στοχευμένες παρεμβάσεις για την προστασία των τοπικών επιχειρήσεων με νομοθετικές δικλείδες, πράγμα που επιτρέπει το ευρωπαϊκό δίκαιο. Διότι δεν μπορεί σ’ ένα νησί εκατό χιλιάδων κατοίκων η ίδρυση και λειτουργία πολυκαταστημάτων να είναι ανεξέλεγκτη, διότι περί αυτού πρόκειται στην ουσία. Δυστυχώς σήμερα το τοπίο για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας είναι ζοφερό.

 

  
Προσφορές!
Θέλω να λαμβάνω τις προσφορές στο email μου!
Please wait
 
Μιχαήλ Πετρίδη / Καμείρου 79
Τ.Κ.: 85100, Ρόδος
Τηλ.
: 22410 60730
Fax:
22410 60731
E-mail:
webmail@spanos.gr

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 επισκέπτες και κανένα μέλος